Gissa ord

Syftet med gemenskapsövningen Gissa ord är att öka känsligheten för icke-verbal kommunikation och förbättra förmågan att tolka och förstå genom beröring. Övningen är bra för att förbättra samarbete och ömsesidig förståelse, stärka banden mellan deltagarna och utveckla koncentration. Denna övning är en rolig aktivitet som kan locka fram skratt och lärande samtidigt som den är ett utmärkt verktyg för att öka empatin och förståelsen för hur olika vi kan uppfatta samma stimulans.
Header image

Instruktioner

1. Partnerpositionering: Dela upp deltagarna i par och instruera dem att stå i en position där den ena partnern kan nå den andras rygg bekvämt.

2. Skrivaren agerar: En person i paret, "skrivaren", använder sitt finger för att skriva eller rita en enkel bild eller ett ord på den andras rygg. Det är viktigt att rörelserna är tydliga och distinkta.

3. Gissarens tur: Den andra personen, "gissaren", koncentrerar sig på att känna och tolka rörelserna för att gissa vad som skrivs eller ritas.

4. Svarsuppgift: När gissaren tror sig veta ordet eller bilden, säger den svaret högt.

5. Rollbyte: Byt roller så att varje person får möjlighet att både skriva och gissa.

6. Ökad svårighet: För att öka svårighetsgraden kan du övergå till mer komplexa ord eller bilder efter hand som deltagarna blir bekvämare med övningen.

7. Inkluderande dynamik: Se till att alla deltar och uppmuntra deltagarna att använda sig av denna övning som ett sätt att lära känna varandras kommunikationsstil och för att bygga tillit inom gruppen.

Utforska fler övningar

Fall framåt

Syftet med Fall framåt-övningen är att utrusta deltagarna med kunskap och teknik för att säkert falla framåt.
Gå till övning

Ögonmotorikträning

Ögonmotorikträning har en viktig funktion utöver att förbättra synförmågan och minska ögontrötthet; den är även väsentlig för att förebygga fall.
Gå till övning

Hikari bodyshake

Syftet med Hikari bodyshake-övningen är att använda kroppens rörelse för att minska stress och öka vårt inre lugn.
Gå till övning